Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (΄Β ΜΕΡΟΣ)



            Στο πρώτο μέρος της αναλύσεως των βάσεων στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η χώρα μας προκειμένου να ανακάμψει και να βελτιωθεί οικονομικά αναφερθήκαμε στον τουρισμό και στον ορυκτό πλούτο μας . Σ’ αυτό το μέρος θα επικεντρωθούμε στην γεωστρατηγική θέση της χώρας και στα πλεονεκτήματα που προσφέρονται από αυτήν .

            Κατά  την αρχαιότητα η λεκάνη της μεσογείου αποτελούσε την περιοχή με τη μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα . Με την ανακάλυψη του Νέου Κόσμου δημιουργήθηκαν νέες αγορές , αλλά παρά το γεγονός η περιοχή μας δεν έχασε τη βαραίνουσα οικονομική σημασία της . Η χώρα μας αποτελεί , όπως είναι εξάλλου ευρέως γνωστό το σταυροδρόμι μεταξύ 3 ηπείρων . Όλα τα εμπορεύματα περνούν από εμάς για να φτάσουν στις αγορές , οπότε είναι οικονομικά συμφέρον να στραφούμε όπως οι πρόγονοι μας στο εμπόριο .
            Μπορούμε να αναλάβουμε το ρόλο του διεθνή μεσάζοντα αγοράζοντας κυρίως τεχνολογικά εξελιγμένα αγαθά από την Ευρώπη και να τα προωθούμε στην αχανή αγορά της Ασίας . Τα αρίστης ποιότητας ελληνικά αγροτικά πρoιόντα είναι πολυζήτητα στη Δύση οπότε πρέπει να ενισχύσουμε και το εξαγωγικό αγροτικό εμπόριο πέραν του ήδη προαναφερθέντος διακομιστικού εμπορίου .
            Ένας βασικός πυλώνας στήριξης της οικονομίας μας , ιδίως στα πλαίσια ενός υγιούς εθνικιστικού κράτους , είναι και η αγροτιά . Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους Έλληνες προκειμένου να ξαναγυρίσουν στην ιερή μάνα γη και να ασχοληθούν μαζί της αντί να την αφήνουν είτε ακαλλιέργητη είτε στα χέρια των ξένων . Σαν κοινωνία πρέπει να είμαστε όσον αφορά τα τρόφιμα όχι μόνο αυτάρκεις , αλλά όπως προείπα να είμαστε σε θέση να εξάγουμε . Με αυτό τον τρόπο και απασχολούνται περισσότεροι συμπατριώτες μας μειώνοντας το ποσοστό της ανεργίας και σαν κοινωνία ωφελούμαστε διότι τρεφόμαστε με καλής ποιότητας τρόφιμα και μειώνουμε τις εισαγωγές συνεπώς και τα έξοδα μας .
Μαύρος Λέων
            ( Συνέχεια στο ΄Γ Μέρος ) 
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...