Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ά ΜΕΡΟΣ

ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Ά μέρος)


            Το πλέον επίκαιρο θέμα συζητήσεως είναι η οικονομική δυσπραγία της χώρας μας . Στο παρόν άρθρο θα επιχειρήσω να εκθέσω τις απόψεις μου επί του συγκεκριμένου θέματος .
            Η κρίση που βιώνουμε στις μέρες μας ήταν κάτι το αναμενόμενο να συμβεί .Μόνο ένας αφελής δεν θα μπορούσε να το είχε προβλέψει . Σαν οικονομία τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια βασιζόμασταν σε εξωτερικά δάνεια και εισαγωγές ενώ αντίστοιχα η  εγχώρια ανάπτυξη ήταν μηδαμινή .

            Προκειμένου να υπάρξει οικονομική ευημερία στο τόπο θα πρέπει να στηριχτούμε πάνω σε κάποιους συγκεκριμένους άξονες . Πρώτον η περιοχή ενδύκνειται για την ανάπτυξη του τουρισμού . Βεβαίως εδώ πρέπει να γίνει η απαραίτητη σημείωση ότι δεν εννοώ τουρισμό όπως ο σημερινός από τον οποίο ωφελούνται μόνο ορισμένοι ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης . Πρέπει να προσανατολιστούμε στον ποιοτικό τουρισμό που θα στηρίζεται στην προβολή του ανώτερου πολιτισμού μας και στις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας . Το φαινόμενο νεαρών οι οποίοι έρχονται στα νησιά μας όπου καταστρέφουν τα πάντα και φτάνουν στο σημείο να απειλούν και να επιτείθενται στους κατοίκους ώντας μεθυσμένοι επιβάλλεται να το εξαλείψουμε .
            Δεύτερο τεράστιο πλεονέκτημα το οποίο σκοπίμως παρέμενε κρυμμένο τόσα χρόνια και τώρα υπογείως το παραχωρούν στο διεθνή εβραιοκρατούμενο καπιταλισμό αποτελούν τα τεράστια αποθέματα όχι μόνο υδρογονανθράκων , αλλά και σχεδόν κάθε είδους ορυκτού τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα , όσο και στη νησιωτική . Άφθονα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στα πελάγη μας , χρυσός στη Μακεδονία και τη Θράκη αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα του πλούτου που βρίσκεται θαμμένος κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας . Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι η επιλογή των Ιμίων για την εκτύλιξη του θερμού εκείνου επεισοδίου που οδήγησε στην δημιουργία των περίφημων Γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο μόνο τυχαία δεν ήταν . Παρότι πολύ μικρά σε έκταση ελέγχουν μέσω της υφαλοκριπήδας τους ένα σημαντικό κοίτασμα πετρελαίου . Βέβαια η εκμετάλλευση όλου αυτού του πλούτου θα γίνει όχι με την εκχώρηση του σε κάποια εγχώρια ή ξένη καπιταλιστική εταιρία αλλά στα πλαίσια του εθνικού κράτους προσφέροντας έτσι ένα ικανοποιητικό εισόδημα στους εργαζομένους όσο και έσοδα για την κοινωνία μας τα οποία θα επενδυθούν για κοινωφελείς σκοπούς ( βλέπε άμυνα , υγεία , παιδεία κλπ ) .


( Συνέχεια στο ΄Β μέρος )
Blog Widget by LinkWithin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...